MTB E-Bike

Nyaste klassen på Gotland Grand National. Tillsammans med Svenska Cykelförbundet och Svenska Motorsportsförbundet arrangeras GGN MTB E- Bike på Gotland.

Pris

595 kr

Gotland Grand National MTB E- Bike

I samarbete med Svenska Cykelförbundet och Svenska Motorsportsförbundet genomförs GGN E-Bike. Tävlingen kommer att cyklas under torsdagen den 27 oktober 2022 (dagen innan GGN startar) Upplägget blir ett varvlopp med 2 timmars cykeltid på 7 km av den 22 km långa GGN banan. Vinnare i varje klass är den som cyklar flest varv på kortast tid. Klasserna delas in i två olika kategorier, en med Svenska Cykelförbundet MTB  E-Bike Pedalec 250w/25km/h samt en med E-Bike Pedalec över 250w som kommer att ligga under Svenska Motorsportsförbundet.

2h cykeltid

Banan är 7 km

Nyaste klassen

Pedaldrivna

Tävling i olika klasser

Prispengar i Elitmotion 250W/25KM/H

1:an / 2:an / 3:an
Totalsegrare 250w/25km/h Elitmotion, Damer
10 000 kr / 5 000 kr / 2 500 kr

Totalsegrare 250w/25km/h Elitmotion, Herrar
10 000 kr / 5 000 kr / 2 500 kr en deltagare

” Vill ni vara med om ett Historiskt cykelögonblick gå in och anmäl er till MTB E-bike tävlingen på GGN, kommer bli ett minne för livet”

Vad innebär MTB E-Bike på GGN

I samtliga klasser är cykeltiden 2 timmar och tävlingen genomförs på en bana som är ca 7 km lång. Vid 2 timmar tänds lampan vid varvningen och cylisten ska då cykla av banan. Deltagaren får gå ut på ett sista varv innan klockan passerat 1:59:59 och fullfölja det varvet. Deltagarna har själva ansvaret att se på lamporna vid varvningen som tänds för respektive startgrupp när det är dags att cykla av banan vid 2 timmar. Det sista varvet räknas automatiskt bort om cyklisten går ut på sitt sista varv när tiden passerat 2 timmar. OBS: Inga batteribyten får göras under tävlingen.

Arrangörer MTB E-Bike
Klasserna delas in i två olika kattegorier. En med Svenska Cykelförbundet (SCF) som arrangör (MTB E-Bike Pedalec 250w/25km/h) och en med EMX Gotland som arrangör (E- Bike Pedalec över 250 w) i samarbete med Svenska Motorsportsförbundet (Svemo). Licenskrav på tävlingsklasser finns att läsa mer om i tilläggsreglerna här.

Tävlingen delas in i följande klasser
MTB E- Bike Pedalec 250w/25km/h Motion, Damer
MTB E- Bike Pedalec 250w/25km/h Motion, Herrar

MTB E- Bike Pedalec 250w/25km/h Elitmotion, Damer
MTB E- Bike Pedalec 250w/25km/h Elitmotion, Herrar

E-Bike Pedalec Över 250w, Damer
E-Bike Pedalec Över 250w, Herrar

 

Annons

Vanliga frågor

MTB E-Bike Pedalec 250w/25km/h Motion:
För deltagare som inte är medlem i Svemoansluten klubb krävs ingen licens. Dessa deltagare är försäkrade genom att 30 kr av anmälningsavgiften per deltagare betalas till SCF. Extra Motions-försäkring helår för dessa deltagare finns att lösa, för information läs här: https://scf.se/forbundet/tavlingsverksamhet/tavlingslicens-chip-och-forsakringar/svenska-cykelforbundets-motionsforsakring/

Deltagare som är medlem i Svemoansluten klubb kan delta med antingen sin befintliga årslicens i någon av Svemos MC grenar, alternativt lösa Svemo E-Bike licens. För information läs här: https://www.svemo.se/Service/forforare/Licens/kopdinlicens/ Deltagare ska under kalenderåret fylla lägst 15 år.

MTB E-Bike Pedalec 250w/25km/h Elitmotion:
Licens via SCF eller Svemo krävs. För SCF,s medlemmar kan denna lösas via Card-skipper appen, för information läs här: https://scf.se/forbundet/tavlingsverksamhet/arrangera-tavling/engangslicenser/

Deltagare som är medlem i Svemoansluten klubb kan delta med antingen sin befintliga årslicens i någon av Svemos MC grenar, alternativt lösa en Svemo E-Bike licens. För information läs här: https://www.svemo.se/Service/forforare/Licens/kopdinlicens/ Deltagare ska under kalenderåret fylla lägst 15 år.

E-Bike Pedalec Över 250w:
Licens via Svemo krävs. Deltagare som är medlem i Svemoansluten klubb kan delta med antingen sin befintliga årslicens i någon av Svemos MC grenar, alternativt lösa Svemo E-Bike licens, för information läs här: https://www.svemo.se/Service/forforare/Licens/kopdinlicens/ Deltagare ska under kalenderåret fylla lägst 15 år.

Startnummer släpper vi ca 6 veckor innan tävlingen och går då ut via mail och sociala medier med det. Ditt startnummer hittar du då i startlistan som är publicerad på hemsidan.

MTB E- Bike Pedalec 250w/25km/h Motion, Damer

MTB E- Bike Pedalec 250w/25km/h Motion, Herrar

MTB E- Bike Pedalec 250w/25km/h Elitmotion, Damer

MTB E- Bike Pedalec 250w/25km/h Elitmotion, Herrar

E-Bike Pedalec Över 250w, Damer

E-Bike Pedalec Över 250w, Herrar

OBLIGATORISK SKYDDSUTRUSTNING
MTB E-Bike Pedalec 250w/25km/h = Godkänd cykelhjälm.
E-Bike Pedalec Över 250cc = Godkänd fullface cykelhjälm.
Om glasögon används så är det absolut förbjudet att kasta Tear Offs längs bana.

Kartor

Här hittar du kartor för området och Google Maps för att hitta till tävlingsområdet för Gotland Grand National och samtliga klasser..

Allmänna villkor

Vi utgår från Svemos & Svenska Cykelförbundets reglemente och detta är tilläggsregler som justerats och godkänts av Svemo & Svenska Cykelförbundet för just denna tävling.