E-Bike

Nyaste klassen på Gotland Grand National. Tillsammans med Svenska Cykelförbundet och Svenska Motorsportsförbundet arrangeras GGN E- Bike på Gotland.

Pris

495 kr

Gotland Grand National E- Bike

I samarbete med Svenska Cykelförbundet och Svenska Motorsportsförbundet genomförs GGN E-Bike. Tävlingen kommer att cyklas under torsdagen den 27 oktober 2022 (dagen innan GGN startar) Upplägget blir ett varvlopp med 2 timmars cykeltid på 10 km av den 22 km långa GGN banan. Vinnare i varje klass är den som cyklar flest varv på kortast tid. Klasserna delas in i två olika kategorier, en med Svenska Cykelförbundet MTB – E- Bike Pedalec 250w/25km/h samt en med E-Bike Pedalec över 250w som kommer att ligga under Svenska Motorsportsförbundet.

2h cykeltid

Banan är 10 km

Nyaste klassen

Pedaldrivna

Tävling i olika klasser

” Vill ni vara med om ett Historiskt cykelögonblick gå in och anmäl er till MTB E-bike tävlingen på GGN, kommer bli ett minne för livet”

Vad innebär E-Bike på GGN

I samtliga klasser är cykeltiden 2 timmar och tävlingen genomförs på en bana som är ca 10 km lång. Vid 2 timmar tänds lampan vid varvningen och cylisten ska då cykla av banan. Deltagaren får gå ut på ett sista varv innan klockan passerat 1:59:59 och fullfölja det varvet. Deltagarna har själva ansvaret att se på lamporna vid varvningen som tänds för respektive startgrupp när det är dags att cykla av banan vid 2 timmar. Det sista varvet räknas automatiskt bort om cyklisten går ut på sitt sista varv när tiden passerat 2 timmar. OBS: Inga batteribyten får göras under tävlingen.

Arrangörer E- Bike
Klasserna delas in i två olika kattegorier. En med Svenska Cykelförbundet (SCF) som arrangör (MTB E- Bike Pedalec 250w/25km/h) och en med EMX Gotland som arrangör (E- Bike Pedalec över 250 w) i samarbete med Svenska Motorsportsförbundet (Svemo). Licenskrav på tävlingsklasser finns att läsa mer om i tilläggsreglerna här.

Tävlingen delas in i följande klasser
MTB E- Bike Pedalec 250w/25km/h Motion, Damer
MTB E- Bike Pedalec 250w/25km/h Motion, Herrar

MTB E- Bike Pedalec 250w/25km/h Elitmotion, Damer
MTB E- Bike Pedalec 250w/25km/h Elitmotion, Herrar

E-Bike Pedalec Över 250w, Damer
E-Bike Pedalec Över 250w, Herrar

 

Annons

Vanliga frågor

MTB E-Bike Pedalec 250w/25km/h Motion: Ingen licens krävs. Deltagare är försäkrade genom att 30 kr av anmälningsavgiften per deltagare betalas till SCF. Deltagare måste vara 15år eller äldre.
Extra Motionsförsäkring helår läs mer: https://scf.se/forbundet/tavlingsverksamhet/tavlingslicens-chip-och-forsakringar/svenska-cykelforbundets-motionsforsakring/


MTB E-Bike Pedalec 250w/25km/h Elitmotion:
Licens via SCF krävs. Denna kan lösas via
https://scf.se/forbundet/tavlingsverksamhet/arrangera-tavling/engangslicenser/
Elitmotion Herrar/Damer
Rätt att delta i klass Elitmotion Herrar/Damer har cyklist som under kalenderåret fyller lägst 15 år och innehar tävlingslicens eller tecknar engångslicens vid tävlingstillfället.

E-Bike Pedalec Över 250w: Licens via Svemo krävs. Har man årslicens i någon av Svemos övriga grenar så gäller den även för denna tävlingsklass. Har man ingen licens så måste man lösa en tillfällig licens för E-Bike. För information följ denna länk https://www.svemo.se/Service/forforare/Licens/kopdinlicens/

Startnummer släpper vi ca 6 veckor innan tävlingen och går då ut via mail och sociala medier med det. Ditt startnummer hittar du då i startlistan som är publicerad på hemsidan.

MTB E- Bike Pedalec 250w/25km/h Motion, Damer

MTB E- Bike Pedalec 250w/25km/h Motion, Herrar

MTB E- Bike Pedalec 250w/25km/h Elitmotion, Damer

MTB E- Bike Pedalec 250w/25km/h Elitmotion, Herrar

E-Bike Pedalec Över 250w, Damer

E-Bike Pedalec Över 250w, Herrar

OBLIGATORISK SKYDDSUTRUSTNING
MTB E-Bike Pedalec 250w/25km/h = Godkänd cykelhjälm.
E-Bike Pedalec Över 250cc = Godkänd fullface cykelhjälm.
Om glasögon används så är det absolut förbjudet att kasta Tear Offs längs bana.

Kartor

Här hittar du kartor för området och Google Maps för att hitta till tävlingsområdet för Gotland Grand National och samtliga klasser..

Allmänna villkor

Vi utgår från Svemos & Svenska Cykelförbundets reglemente och detta är tilläggsregler som justerats och godkänts av Svemo & Svenska Cykelförbundet för just denna tävling.