GGN Challenge

En kombo mellan GGN MTB E-Bike & Enduro.

Nu kan du utmana dig ytterligare under Gotland Grand National helgen på Gotland den. Vi erbjuder nu dig GGN Challenge som är en kombinationsutmaning mellan torsdagens GGN MTB E-Bike och fredagens eller lördagens GGN Enduro tävling. Totaltiderna slås ihop för att få fram varv tider för denna utmaning. Detta är endast en utmaning och ingen tävling och därför kommer ingen resultatlista att publiceras utan tider visas i alfabetisk ordning.

För att delta i GGN Challenge ska du anmäla dig till båda tävlingarna separat och meddela oss på info@nordicsportevent.se att du har för avsikt att delta i denna kombinationsutmaning.

GGN MTB E-Bike

Tävlingens art GGN MTB E-Bike
EXC – Elektrisk Cross Country (Typ 2) med pedaldrivna E-Bike cyklar med el assistans, kallat Pedalec. För samtliga klasser gäller att endast fabrikstillverkade cyklar tillåts, hemmabyggen och konverteringar är inte tillåtna. Cykeln ska vara försedd med mittmotor och ha drivning på bakhjulet, motorer i hjulnaven är ej tillåtna. Fordonen ska vara utrustade med pedaler konstruerat för att trampas, elmotorn får endast ge ett krafttillskott när cyklisten samtidigt trampar. Gasreglage är ej tillåtet.
Tävlingarna delas in i två olika kategorier, MTB E-Bike Pedalec 250w/25km/h samt E-Bike Pedalec över 250w. Tävlingarna genomförs som varvlopp ca: 7 km per varv.

Gotland Grand National

Tävlingens art GGN Enduro
Enduro Typ 2 Special – Varvlopp Internationell, cirka 10 per varv för ungdom och veteran, för motionsklasser cirka 22 km per varv. Medelhastighet på̊ ca: 35 km/h. Öppet för både registrerade och ej registrerade fordon, ej körkortskrav.

Vanliga frågor

MTB E-Bike Pedalec 250w/25km/h Motion:
För deltagare som inte är medlem i Svemoansluten klubb krävs ingen licens. Dessa deltagare är försäkrade genom att 30 kr av anmälningsavgiften per deltagare betalas till SCF. Extra Motions-försäkring helår för dessa deltagare finns att lösa, för information läs här: https://scf.se/forbundet/tavlingsverksamhet/tavlingslicens-chip-och-forsakringar/svenska-cykelforbundets-motionsforsakring/

Deltagare som är medlem i Svemoansluten klubb kan delta med antingen sin befintliga årslicens i någon av Svemos MC grenar, alternativt lösa Svemo E-Bike licens. För information läs här: https://www.svemo.se/Service/forforare/Licens/kopdinlicens/ Deltagare ska under kalenderåret fylla lägst 15 år.

MTB E-Bike Pedalec 250w/25km/h Elitmotion:
Licens via SCF eller Svemo krävs. För SCF,s medlemmar kan denna lösas via Card-skipper appen, för information läs här: https://scf.se/forbundet/tavlingsverksamhet/arrangera-tavling/engangslicenser/

Deltagare som är medlem i Svemoansluten klubb kan delta med antingen sin befintliga årslicens i någon av Svemos MC grenar, alternativt lösa en Svemo E-Bike licens. För information läs här: https://www.svemo.se/Service/forforare/Licens/kopdinlicens/ Deltagare ska under kalenderåret fylla lägst 15 år.

E-Bike Pedalec Över 250w:
Licens via Svemo krävs. Deltagare som är medlem i Svemoansluten klubb kan delta med antingen sin befintliga årslicens i någon av Svemos MC grenar, alternativt lösa Svemo E-Bike licens, för information läs här: https://www.svemo.se/Service/forforare/Licens/kopdinlicens/ Deltagare ska under kalenderåret fylla lägst 15 år.

OBLIGATORISK SKYDDSUTRUSTNING
MTB E-Bike Pedalec 250w/25km/h = Godkänd cykelhjälm.
E-Bike Pedalec Över 250cc = Godkänd fullface cykelhjälm.
Om glasögon används så är det absolut förbjudet att kasta Tear Offs längs bana.

För att delta i Värdens största endurotävling Gotland Grand National krävs det att man har en licens för tävlingen genom Svemo. En licens kan endast tecknas om man är medlem i en Svemo ansluten klubb, så det är det första du behöver göra. Licens fungerar som en försäkring för dig som deltagare, om det skulle hända dig eller någon annan som en deltagare eller funktionär något på tävlingen. Om du kommer från ett annat land krävs ett starttillstånd från ditt lands federation.

Din licens köper du här: https://www.svemo.se/Service/forforare/Licens/

Du behöver skicka ett mail till oss på info@nordicsportevent.se och meddela att du har för avsikt att delta i GGN MTB E-Bike och Enduro. På så sätt kan vi ha koll på dina 2 olika lopp och slå ihop varv + tiderna.

Kartor

Hitta till tävlingsplatsen och ladda ner kartan över tävlingsområdet här.

Allmänna villkor

Här hittar du de allmänna villkoren för respektive tävling.