Elit Herr & Dam, Bredd, Junior & El

Att stå som segrare till världens största endurotävling Gotland Grand National är väl ändå något vi alla drömmer om. I någon utav dessa klasser har du chansen att förverkliga dina drömmar!

Pris

1995 kr

Här hittar vi de absolut snabbaste och bästa åkarna inom sporten, som alla tävlar mot varandra på Tofta skjutfält. Det är ca 450 deltagare fördelat på 5 olika klasser som startar tillsammans och har alla möjligheten att tävla om den stora äran att vara en vinnare utav Gotland Grand National och kamma hem den stora äran och vinstpotten.

Tävlande i Elit-, Bredd- eller juniorklass har alla chansen att vara med och tävla om vinstpengar såvida den tävlande lyckas med prestigen att placera sig 1-3 i någon utav dessa klasser. Såklart finns det även en stor summa pengar att vinna som totalsegrare och dessutom kommer vi i år satsa än mer och totala prispengar uppgår till över 200 000 kr.

3h körtid

Banan är 2,2 mil

Toppförarana

Prispengar att vinna

Spel på Oddset

”Gotland Grand National vinsten är en av de segrar som väger tyngst i min meritlista”

Hur körs klasserna

I samtliga klasser är körtiden 3 timmar och körs på en bana som är ca 2,2 mil lång. Vid 3 timmar tänds lampan vid varvningen och föraren ska då köra av banan. Deltagaren får gå ut på ett sista varv innan klockan passerat 2:59:59 och fullfölja det varvet. Undantag prisbedömning i klass 18- EL sker från starten till varvningen (ca 10 km). Deltagarna har själva ansvaret att se på lamporna vid varvningen som tänds för respektive startgrupp när det är dags att köra av banan vid 3 timmar. Det sista varvet räknas automatiskt bort om föraren går ut på sitt sista varv när tiden passerat.

Banan

En slinga på cirka 22 km med en tankslinga, varvräkning och målgång som är indelad i 22 sektioner. För El-klass finns 2 zoner för batteribyte och 1 zon för laddning.

Banorna varierar i markbeskaffhet samt bredd och bandning. Runt banan patrullerar mc-burna funktionärer som har radiosamband med sjukvården och tävlingsledningen. Kör du igenom banden måste du passera in på samma ställe. Utmed banan finns passerkontroller som läser av transpondern.

Prispengar att vinna

Total Herr75 000 kr35 000 kr15 000 kr
Total Dam75 000 kr35 000 kr15 000 kr
1 – Elit, Herr4 000 kr2 000 kr 1 000 kr
1 – Elit, Dam4 000 kr2 000 kr 1 000 kr
2 – Senior4 000 kr2 000 kr 1 000 kr
3 – Junior4 000 kr2 000 kr 1 000 kr

Vanliga frågor

Ja, i klass Elit, Bredd och Junior är 2 stopp obligatoriska. Det är inte nödvändigt att tanka om det inte finns behov men 2 in passeringar krävs. Det finns avläsningskontroller på in- och ut passering för att kontrollera vilka som varit i tankslingan.

Vi seedar endast deltagarna på förgående års resultat. Körde man inte förgående år är det viktigt att man anmäler sig så fort som möjligt för att få en plats efter anmälningsordning istället. Skulle det uppstå problem med seedningen är du alltid välkommen att kontakta oss.

Startnummer släpper vi ca 6 veckor innan tävlingen och går då ut via mail och sociala medier med det. Ditt startnummer hittar du då i startlistan som är publicerad på hemsidan.

Det går bra att lägga till team i efterhand på din anmälan. Ta bara kontakt med oss på info@nordicsportevent.se med ditt bokningsnummer.

Allmänna villkor

Vi utgår från Svemos reglemente och detta är tilläggsregler som justerats och godkänts av Svemo för just detta års Gotland Grand National.