Upplev Gotland Grand National

Startplatsen på det stora fältet glimmar före start som en hägring av rena ställ och motorcyklar som sedan snabbt förvandlas i leran och den svåra terrängen. Första start gick 1984 och körs nu för 38:e året i rad. Banan som är en unik blandning av hal kalksten, terräng med vatten och lera och snabba stigar som sträcker sig över 2,2 mil. Deltagarantalet ligger på ca 3000 förare från 14 nationer, en upplevelse som är unik i hela världen.

Publikinformation – för dig som upplever GGN på plats

Här finner du som åskådare till Gotland Grand National all information du behöver för området på Tofta Skjutfält och om tävlingen. Det är en guide för dig som befinner sig på området för att komma rätt och få reda på information som: Var du köper entré biljetter till området, vilka klasser som kör, hur bussarna på området går och vilka utställare samt matutställare som finns på plats.

AlvaCallermo_5

För dig som upplever och följer GGN online

Gotland Grand National har utvecklat tekniken med åren vilket gör att du som inte kan eller har möjlighet nu får uppleva tävlingen online. Här finner du all information för att följa denna folkfest hemma i TV soffan. Här hittar du SVT-sändningar, uppdateringar av live resultat och speaker ljudet för att maxa upplevelsen av världens största enduro tävlingen via din skärm.

Vanliga frågor

Här kan du välja din favorit och se live resultat, samt resultatlistor. Klicka här

Som deltagare kommer du in gratis på området och även en medföljande i bilen. Övriga i sällskapet, besökare och publik för köpa entrébiljetter innan eller på plats. Läs mer om detta här: Upplev GGN på plats

Vi seedar efter förgående års resultat. Du seedas då efter den totala placeringen så även om du byter klass i år så kommer du seedas efter din totala placering förgående år då vi matchar med ditt personnummer. Vi seedar även i ungdomsklass, dock följer inte seedningen med när ungdomen väl byter upp till motionsklass.

Startnummer släpper vi ca 6 veckor innan tävlingen och alla deltagares startnummer kan då hittas här. Klicka här

Kartor

Här hittar du kartor för området och Google Maps för att hitta till tävlingsområdet för Gotland Grand National.

Annons

Föreningar

Gotland Grand National har idag ca 600 funktionärer på Tofta Skjutfält som arbetar med olika arbetsuppgifter under uppbyggnad/genomförande/nedmontering av området och tävlingen.

Vi får ofta frågan från människor som vill hjälpa till och vara en del av denna fina tävling som fyller 38 år i år. Det finns en mängd olika uppgifter, allt från att arbeta ute längs med banan, trafikvakter, parkeringsvakter, incheckning, medåkare i spåret för sjukvården, och en hel del annat. Här hittar du information för dig som blivande funktionär till världens största endurotävling.

Instagram

#gotlandgrandnational

Drygt 1 månad har gått sen @gotlandgrandnational 2021, har ni hunnit vila upp er? 🛏😴

📸CrossMor

#gotlandgrandnational #ggn
...

102 1

A throwback from our summer when the start of the Gotland Offshore race - the world's largest annual sailing competition with a beautiful sunset. This is how we spend the winter season in Sweden. Throwbacks, follows arc + and arc race via Youtube and other channels. Becomes a substitute for our own sailing. ⛵🌊🌅⚓

#Sailingdiva35 #sailing #sailinglovers #bluewater #bluewatercruising #circumnavigation #sailorwoman #sailor #diva35 #marion #cruising #aroundtheworld #fabola #sailingislife #sailingadventure #stockholmsskärgård #båtliv #påkryss #oceanlife #oceanlove #oceansoul #stockholmachipelago #sandhamn #gotlandgrandnational
...

11 0

För ett par helger sen va det race, de va skoj🤟🏻 #gotlandgrandnational 📷jplphoto ...

13 0

Söndagsnöjet. Gamla program om Gotland Grand National från SVT.
Kul att se.

#ggn #80tal #gotlandgrandnational
...

0 0

Har varit dåligt med hojåka efter GGN. Är inne på min andra förkylning nu så det har varit fler sjukdagar efter ggn än att få vara frisk. Hade så gärna haft orken att byta däck och kunna åka ut en sväng men det får bli senare.

Hittade en bild på mig från GGN och sånt är ju alltid kul. 🕺🏻🥳
📸 jplphoto

#betascandinavia
#beta350
#gotlandgrandnational
#enduro
#selabgripcover
#FunnelwebFilters
#speedstore
#madestickers
#betasquad
...

3 0

Veckans lärare är vår fordonslärare Viktor 🙌🏼

”Hej! Mitt namn är Viktor och jag arbetar som fordonslärare på Yrkesgymnasiet i Umeå. Jag är snart inne på mitt 4e år som yrkeslärare och trivs oerhört bra att både få arbeta med fordon och ungdomar. På min fritid så är det mest familjen, enduro och snabba bilar som snurrar i mitt huvud. Har även kört världens största endurotävling 2 gånger och fler gånger kommer det bli!”

#fordonsochtransportprogrammet #fordonsprogrammet #gotlandgrandnational
...

1 0

Oftast brukar man längta efter helgen, men kommande lördag ska vi ha inventering...

gotlandgrandnational #ggn2021 #gotlandgrandnational #gotland #visitgotland #enduro #endurogotland #enduro4life #endurosweden #motorsport #motorsportphotography #picoftheday #photooftheday #dailypic #canon #life #what_i_saw_in_sweden #sverigeärfantastiskt #sweden #dirtbike #bw #bnw #blackandwhite
...

21 0

Måndag

gotlandgrandnational #ggn2021 #gotlandgrandnational #gotland #visitgotland #enduro #endurogotland #enduro4life #endurosweden #motorsport #motorsportphotography #picoftheday #photooftheday #dailypic #canon #life #what_i_saw_in_sweden #sverigeärfantastiskt #canonnordic #sweden #monday #oups
...

14 0