Motionsklasserna

Motionsklasserna är de största och mest populäraste klasserna som körs både fredag och lördag. Det finns 8 olika klasser och delas in på vilken ålder deltagaren har under tävlingsåret.

Pris

1995 kr

Starter Fredag

Under fredagen finns det 4 olika motionsklasser som kör på eftermiddagen, uppdelat på två starter. Kl. 12:45-15:45 klass 7 – Motion 50-59 år. Kl. 13:00-16:00 kör klasserna:  8 – Motion dam 15-29 år, klass 9 – Motion dam 30+,  klass 10 – Militär, klass 12 – Motion 60+ år och nyhet för 2023 klass 11 – Adventure för de större MC med 600cc och över.

Starter Lördag

Under lördagsförmiddagen startar de största motionsklasserna i följande ordning: 8:45 klass 4 – Motion 15-29 år, kl. 8:55 klass 5 – Motion 30-39 år, kl. 9:05 klass 6 – Motion 40-49 år med 10 minuter mellanrum och kör sedan tillsammans.

3h körtid

Banan är 2,2 mil

Populäraste klasserna

Pokaler till toppförarna

Kör fredag & lördag

”Gotland Grand National årets bästa långlopp med lera och skoj”

Vad innebär Motionsklass

I samtliga klasser är körtiden 3 timmar och körs på en bana som är ca 2,2 mil lång. Vid 3 timmar tänds lampan vid varvningen och föraren ska då köra av banan. Deltagaren får gå ut på ett sista varv innan klockan passerat 2:59:59 och fullfölja det varvet. Deltagarna har själva ansvaret att se på lamporna vid varvningen som tänds för respektive startgrupp när det är dags att köra av banan vid 3 timmar. Det sista varvet räknas automatiskt bort om föraren går ut på sitt sista varv när tiden passerat.

Motionsklassernas bana

En slinga på cirka 22 km med en tankslinga, varvräkning och målgång som är indelad i 22 sektioner.

Banorna varierar i markbeskaffhet samt bredd och bandning. Runt banan patrullerar mc-burna funktionärer som har radiosamband med sjukvården och tävlingsledningen. Kör du igenom banden måste du passera in på samma ställe. Utmed banan finns passerkontroller som läser av transpondern.

Vanliga frågor

För att delta i Värdens största endurotävling Gotland Grand National krävs det att man har en licens för tävlingen genom Svemo. En licens kan endast tecknas om man är medlem i en Svemo ansluten klubb, så det är det första du behöver göra. Licens fungerar som en försäkring för dig som deltagare, om det skulle hända dig eller någon annan som en deltagare eller funktionär något på tävlingen. Om du kommer från ett annat land krävs ett starttillstånd från ditt lands federation.

Din licens köper du här: https://www.svemo.se/Service/forforare/Licens/

Startnummer släpper vi ca 6 veckor innan tävlingen och går då ut via mail och sociala medier med det. Ditt startnummer hittar du då i startlistan som är publicerad på hemsidan.

Det kan vara så att du kanske inte har ett konto. Testa att klicka på upprätta nytt användarkonto och se om du kan skapa ett konto med dina personuppgifter. Om du redan gjort en anmälan till ett lopp och vill anmäla dig till ett nytt måste du även där klicka på upprätta nytt användarkonto då loppen ligger separerade i systemet bakom. Men använd gärna samma inlogg så har du enklare att komma ihåg det på alla dina konton i framtiden.

Har du glömt ditt lösenord klickar du på glömt lösenord så kommer det att skickas nya inloggningsuppgifter till dig.

Vi seedar efter förgående års resultat. Du seedas då efter den totala placeringen så även om du byter klass i år så kommer du seedas efter din totala placering förgående år då vi matchar med ditt personnummer.

Allmänna villkor

Vi utgår från Svemos reglemente och detta är tilläggsregler som justerats och godkänts av Svemo för just detta års Gotland Grand National.