ÅTERIGEN HÄLSAR VI PUBLIKEN VÄLKOMMEN TILL GGN 2021

Världens största endurotävling Gotland Grand National som i år körs för 38:e året i rad kan återigen hälsa publiken välkommen till Gotland och Tofta Skjutfält helgen den 28-30 oktober 2021.

Under torsdagen (2021-09-02) hade arrangören Nordic Sport & Event möte med Länsstyrelsen, Polisen och Region Gotland (sjukvården) för att se på handlingsplanen och genomförandet av årets Gotland Grand National.

– Vi genomförde ett GGN 2020 med över 2000 deltagare utan publik. Förmodligen var GGN det enda stora evenemanget i Europa, kanske i världen som genomfördes under 2020 (mars-december) Vi kunde även då presentera en gedigen handlingsplan för hur vi skulle genomföra GGN under en pandemi som ännu idag finns runt oss säger Conny Bohlin VD för Nordic Sport & Event.

För idrottstävlingar utomhus i form av motionslopp och liknande får antalet idrottsutövare som samtidigt befinner sig i start- och målområdet uppgå till högst 900. Publiken (och övriga deltagare utanför start- och målområdet) vid en sådan här idrottstävling omfattas alltså inte av deltagarbegränsningarna, utan för dessa personer gäller Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar för att förhindra smitta av Covid-19 m.m.

– Vi är så klart mycket glada att vi återigen kan släppa in den fantastiska GGN publiken på Tofta Skjutfält. Även i år har vi utarbetat en handlingsplan för genomförandet av GGN men då i år även med publik. Det ställer stora krav på oss som arrangör men även på deltagarna och publiken. Vi har så många olika starter på GGN så vi överstiger inte 900 samtidigt per startvåg och väl ute på banan får man vara hur många som helst så länge vi klarar myndigheternas krav på avstånd säger Conny Bohlin vidare.

GGN GÅR MOT ALLA TIDERS REKORD I ANTALET DELTAGARE
Med knappt två månader kvar till GGN ser det ut som att deltagarrekordet kommer att slås i årets tävling. Hela 2814 deltagare är redan anmälda. 2020 var det 2141 och jämför vi siffran med 2019 (ej pandemi år) så var det 2542 anmälda samma tid. Rekordet är från 2017 med totalt 3128 anmälda när anmälan stängdes 2 dagar innan tävlingen.

När det gäller satsningen på att nå 300 tjejer till 2023 så ser det också väldigt positivt ut. Per dags datum är det 132 tjejer – damer anmälda mot 79 (2020) och (2019) var siffran 90.

– Som prognosen ser ut kommer vi totalt i år att landa på över 3200 anmälda deltagare. Det handlar i slutändan om kapaciteten och hur platstillgången är på färjorna till och från Gotland säger Conny Bohlin. Destination Gotland (DG) och Nordic Sport & Event har en mycket bra dialog runt kapaciteten och DG kör med en mycket ökad kapacitet för att tillgodose behovet runt GGN helgen.

Det ska dock tilläggas att Nordic Sport & Event ännu inte har fått skriftligt av Länsstyrelsen för Terrängkörningstillståndet och tillstånd för ordningslagen. Men det ska kunna vara klart i närtid.

För ytterligare upplysningar kontakta
Conny Bohlin
Nordic Sport & Event
0708-249494

Fotocred: CrossMor