PRESSMEDDELANDE  2023-09-05

Världens största endurotävling – Gotland Grand National har inför årets 40 årsjubileum redan presenterat världsnamn som…

Graham Jarvis, Steve Holcombe, Jane Daniels samtliga Storbritannien och de två sist nämda världsmästare och Larissa Papenmeier Tyskland. Dessa med Sverigetoppen Albin Elowson, Tyra Bäckström vinnare av GGN 2022 och Micke Persson och Hanna Berzelius bäddar för ett otroligt spännande race på Gotland den 28 oktober.

– Det är med stor glädje och stolthet som vi nu även kan presentera både den Tyska och Danska mästaren på herrsidan till årets GGN säger Conny Bohlin VD Nordic Sport & Event som arrangerar GGN för 10:e året. Startfältet inför GGN har nog aldrig varit mera spännande och det bäddar för att publikfesten på Tofta Skjutfält kommer att bli en stor succé fortsätter Conny Bohlin.

– Agenten Gjermund Frostad som hjälper Nordic Sport & Event med internationella deltagare och internationell press meddelar genom både Eddi Hübner och Mathias Jørgensen att de ser mycket fram emot att komma till världens största endurotävling Gotland Grand National i oktober. Båda har som mål att ta sig in bland de 10 främsta säger Gjermund. Mathias Jørgensen som skall representera Danmark i Motocross Des nation i år, är spänd på att prova på det här formatet av tävling för att se hur fort han kan ta sig fram i den tuffa terrängen på Gotland. Eddie Hübner är för tillfället två i Tyska Cross country mästerskapet och han kommer att få hjälp med service från medarbetarna från KTM Scandinavia, men som Eddie säger är GGN någon speciellt och kan blir svårt att vara i toppen första året man deltar.

– Om man som publik inte kan uppleva denna spänning och dramatik på plats sänder SVT Sport live över 5 timmar från Gotland och GGN säger Conny Bohlin. Det känns som att GGN 40 år kommer att bli precis det racet vi vill ha avslutar Conny.

Gotland Grand National har även höjt prispengarna för de bästa herrarna och damerna och till GGN 2023 tar bästa dam och herr hem 75 000 kr vardera. Tvåorna får 35 000 kr och treorna 15 000 kr var.
Gotland Grand National är världens största endurotävling med över 3000 startande från ca 17 olika nationer varje år. 2023 genomförs tävlingen den 26 – 28 oktober på Tofta skjutfält på Gotland.

Hübnner
Fotocred: Peter Teichmann
Mathias Jørgensen
Fotocred: MX Index