Larissa Papenmeier från Tyskland klar för GGN.

PRESSMEDDELANDE 2022-07-07
Larissa Papenmeier från Tyskland klar för Gotland Grand National (GGN) 2022.

 

Med 4 månader kvar till världens största endurotävling Gotland Grand National har GGN fått klart med ett av de mest meriterade kvinnliga motocross förare i Europa för att delta på GGN.
Tyskan Larissa Papenmeier har vunnit 10 VM tävlingar, och har 5 gånger varit topp 3 totalt i VM för damer.

– Vi är så glada att vår satsning på kvinnliga deltagare börjar få effekt säger Conny Bohlin VD Nordic Sport & Event. Satsningen på kvinnliga deltagare sker på två sätt. Genom en ny pott med prispengar för damer total på 50 000 kr till segraren, 25 000 kr till tvåan och 10 000 kr till trean lockar vi eliten från Europa till Gotland och GGN.

– Den andra satsningen är på att nå 300 tjejer/ damer till 2023 genom 50% rabatt på startavgiften för de kvinnor som aldrig tidigare deltagit på GGN avslutar Conny Bohlin.

– Larissa Papenmeier säger att hon ser mycket fram emot att få komma till Gotland och GGN i oktober. Jag har hört talas om denna stora prestigefyllda tävling och jag kommer för att stå överst på pallen. Så fort VM säsongen är över kommer jag starta träningen inför GGN. Det är ju en helt annan form av tävling mot vad jag är van med, men jag ser fram emot utmaningen.

– Det är också helt fantastisk att de satsar på damer, det gör mig riktigt glad. Och det skall bli så roligt att få träffa alla och ansluta till GGN i oktober. Det är tack vare Yamaha Europa – Scandinavia, Yamaha Johansson MPE teamet och FXR Racing som gör det möjligt för mig att kunna komma till Gotland och GGN avslutar Larissa.

Om Gotland Grand National
gotlandgrandnational.se

Gotland Grand National körs för 39.a året i rad och är världens största endurotävling med över 3000 startande varje år. Deltagarna kommer från ca 17 olika nationer till Gotland för att ta sig an denna tuffa utmaning. Klasserna är Elit, Motion, Veteran, Militär, El, Ungdom och Guldhjälm.

Nordic Sport & Event har tillsammans med nio av sina partners bestämt sig för att nå 300 tjejer/ damer till GGN 2023. 2021 kom ca 125 till start. Målet i år är över 200.
Gotland Grand National avgörs den 28-29 oktober 2022.

Conny Bohlin +46708249494
VD/CEO Nordic Sport & Event AB

Pressfoton: Ange Eva Szabadfi och Yvonn Hagemeier.