PRESSMEDDELANDE  2023-08-14

LARISSA PAPENMEIR TYSKLAND ÅTER TILL GGN FÖR ATT VINNA!

Larissas meriter är topp (3) tre (3) gånger WMX (Woman World Championchip) (9) nio gånger Tysk mästare och vunnit (10) tio VM rundor i motocross.

Världens största endurotävling Gotland Grand National som fyller 40 år fortsätter att rada upp stjärnor på både dam och herrsidan inför tävlingen i oktober på Gotland.

Namn som Steve Holcombe Storbritannien (7) sju faldig världsmästare, Jane Daniels Storbritannien (3) tre faldig världsmästare är sedan tidigare klara för årets GGN.

– Nu är det även klart att Larissa Papenmeier som kör för Yamaha återkommer till Gotland och GGN säger Conny Bohlin VD för Nordic Sport & Event som arrangerar tävlingen. Larissa kom förra året på en fin 4:e plats efter att ha lett över halva tävlingen och nu kan hon banan med den förrädiskt hala kalkstenen. Larissa kommer i år att stå på pallen tror Conny Bohlin efter att ha sett henne på GGN 2022.

– Larissa hälsar via Morten Brondbjerg Yamaha Racing att hon nu efter att ha kört GGN 2022 kommer bättre förberedd än förra året då allt var helt nytt för henne. Larissa säger själv att hon kommer för att vinna tävlingen men har stor respekt för de duktiga svenska tjejerna som kan GGN banan mycket väl efter alla år på Gotland och givetvis har hon stor respekt för att Jane Daniels kommer till start. Larissa säger också att hon tycker det är så roligt och bra att arrangören satsar som dom gör på att nå 300 tjejer på startlinjen. Det är unikt i världen med en arrangör som lyfter fram tjejerna på det sätt som dom gör på GGN och Gotland avslutar hon.

– Att först ha klart med både världsmästarna på dam och herrsidan och nu även få klart med att Larissa Papenmeier återkommer till GGN och Gotland känns otroligt spännande. Larissa är en stor förebild för många unga tjejer och nu kommer Svenska motorfolket att få se en riktig folkfest med internationella storstjärnor tillsammans med de stora svenska namnen i SVT Sport avslutar Conny Bohlin.

Gotland Grand National har även höjt prispengarna för de bästa herrarna och damerna och till GGN 2023 tar bästa dam och herr hem 75 000 kr vardera. Tvåorna får 35 000 kr och treorna 15 000 kr var.

Gotland Grand National är världens största endurotävling med över 3000 startande från ca 17 olika nationer varje år. 2023 genomförs tävlingen den 26 – 28 oktober på Tofta skjutfält på Gotland.

För ytterligare information kontakta

Conny Bohlin 0708 – 249494
Nordic Sport & Even
Gotlandgrandnational.se
#gotlandgrandnational
#ggn300girls

Morten Brondbjerg +45 29769441
Yamaha Motor Europe

Foto: Eva Szabadfi