PRESSMEDDELANDE 2023-08-10

VÄRLDSMÄSTAREN JANE DANIELS STORBRITANNIEN KLAR FÖR GOTLAND GRAND NATIONAL!

Jane Daniels med (3) tre titlar som världsmästare åren 2019, 2020 och 2022 och som nu leder 2023 med två omgångar kvar av World Championship (FIM ENDUROGP) är klar för årets Gotland Grand National.

Det skulle innebära att GGN 2023 har både världsmästaren på damsidan och herrsidan på startlinjen. Tidigare pressmeddelande talade om att Steve Holcombe (7) sju faldiga världsmästaren är klar för årets GGN.  

Världens största endurotävling – Gotland Grand National som körs för 40:e – året i rad satsar vidare på att få till ett gediget startfält inför 40 års – jubileet.

– Nu är även en världsstjärna på damsidan klar för årets GGN. Jane Daniels Storbritannien och fabriksförare för FANTIC kommer till Gotland och GGN i oktober. Just nu leder hon VM serien. Jane kommer att tävla mot de starka svenska damerna säger Conny Bohlin från arrangören Nordic Sport & Event, och nämner förra årets segrare Tyra Bäckström, tvåan Hanna Berzelius och trean Linnea Åkesson om de kommer till start.

–  Jane Daniels hälsar via vår agent Gjermund Frostad att hon ser mycket fram emot att komma till Gotland och årets GGN. Jane säger själv att hon kommer för att vinna men är medveten om att de starka svenska damerna kan GGN banan och att hon kommer att få ligga på hårt första varven för att hänga med innan hon känt in GGN banan.

–  Vi som arrangör av världens största endurotävling har ett mål att GGN ska etablera sig än mer runt om i världen. Då är det naturligt att vi arbetar för att få över dessa världsstjärnor till Gotland och GGN säger Conny Bohlin vidare. Vi har 350 barn och ungdomar på startlinjen mellan 5 – 15 år och det är så roligt att de kan få se sina idoler live på GGN avslutar Conny Bohlin.

Gotland Grand National har även höjt prispengarna för de bästa herrarna och damerna och till GGN 2023 tar bästa dam och herr hem 75 000 kr vardera. Tvåorna får 35 000 kr och treorna 15 000 kr var.

Gotland Grand National är världens största endurotävling med över 3000 startande från ca 17 olika nationer varje år. 2023 genomförs tävlingen den 26 – 28 oktober på Tofta skjutfält på Gotland.

För mer information:
Conny Bohlin 0708 – 249494
Nordic Sports & Events
Gotlandgrandnational.se
#gotlandgrandnational
#ggn300girls

Foto:@crismore